Arendus- ja ärimudelid

Selles blogipostituses ma käsitlen tarkvara arengumetoodikat ja ärimudelit, võttes vaatlusesse Microsofti Visual Studio.

Arendusmudel

Kunagi kasutas Microsofti Visual Studio meeskond oma projekti arendusel kose meetodit, kuid selle meetodi miinuseks osutus aeglane arendustsükkel, mistõttu võisid probleemid endale lahenduse saada alles mitme aasta pärast. See oli üks peamistest põhjustest miks Visual Studio meeskond läks üle agiilsele arendusmudelile - täpsemalt scrum meetodile. Algselt tegid nad viis arenduse "sprinti" ja seejärel kaks optimeerimise ja paranduste "sprinti", kuid praktikas oli selline lähenemine üsna sarnane kose meetodile, misjärel hakati tegema neid protsesse samaaegselt. Ühe "sprindi" pikkuseks valis Visual Studio meeskond 3 nädalat.

Ärimudel

Visual Studio ärimudel on üsna standartseks saanud "freemium". Neil on community versioon, mis on tasuta ja suunatud peamiselt eraisikutele, ning tasuline versioon, mis on mõeldud ettevõtjatele ja annab juurde lisafunktsionaalsust. Tasulisest on olemas kaks versiooni - kuumakse põhine ja ühekordne ost. Lisaks eristatakse tasulisi versioone ettevõtte suuruse järgi.


Allikad:

https://www.linkedin.com/pulse/microsoft-agile-development-andrea-tino
https://arstechnica.com/information-technology/2014/08/how-microsoft-dragged-its-development-practices-into-the-21st-century/
https://visualstudio.microsoft.com/vs/pricing/?tab=individual

Kommentaarid